حقوقي و مهاجرت
حقوقي و مهاجرتي

مقاله گواهي عدم امكان سازش

اين گواهي چيست؟ در چه مواردي صادر مي شود؟ چه كساني مي توانند درخواست صدور آن را بدهند؟

اينها همگي شايد سوالاتي باشد كه فكر شما را درگير كرده باشد تا بخواهيد پاسخشان را بدانيد.

به مباحث مهم خانواده شايد بتوان اين مورد را هم اضافه كرد كه اگر افراد اطلاعات كافي در اين زمينه داشته باشند , شايد به مشكل قانوني برخورد نكنند و راحت تر بتوانند مسايل خودشان را حل كنند.

داشتن اطلاعات حقوقي براي كليه اقشار جامعه مفيد است زيرا باعث مي شود تا آنها آگاهي كامل از اين موضوعات را داشته باشند و بتوانند در موارد مهم و حساس قانوني رفتار و برخورد درست را انجام بدهند.

گواهي عدم امكان سازش چيست؟

قانون حمايت خانواده سال 1353 , گواهي عدم امكان سازش را وارد نظام حقوقي ايران كرد.

زماني كه زن و شوهري براي درخواست طلاق به دادگاه مراجعه مي كنند , دادگاه در ابتداي امر هر دو را به سازش دعوت مي كند و آنها را به يك فردي كه به وي به اصطلاح داور مي گويند ارجاع مي دهد.

اگر داور نتواند بين آنها صلح و سازش برقرار كند , گواهي عدم امكان سازش صادر خواهد شد.

تصميم هاي دادگاه مبتني بر طلاق

درخواست طلاق دو حالت دارد :

اول اينكه زن درخواست طلاق بدهد كه در اين صورت زن بايد دادخواست تنظيم كند و حكم طلاق از سمت دادگاه صادر مي شود.

مورد دوم اين است كه مرد درخواست طلاق مي دهد كه در اين حالت دادگاه زن و مرد را به داوري جهت سازش ارجاع مي دهد , اگر سازش نكنند گواهي عدم امكان سازش مي دهد و زن و مرد ديگر مي توانند براي جاري شدن صيغه طلاق مستقيم به دفترخانه ي طلاق مراجعه كنند.

زن چگونه مي تواند درخواست صدور گواهي عدم امكان سازش كند؟

تنها در صورتي زن مي تواند درخواست بدهد كه حق طلاق به صورت رسمي در عقدنامه ذكر شده باشد يعني مرد به طور رسمي وكالت در طلاق را به زن داده باشد كه در اين صورت زن به استناد به همان حق درخواست صدور گواهي عدم امكان سازش مي دهد و جالب است بدانيد كه در اين حالت ديگر حتي احتياجي به حضور مرد در دفترخانه طلاق نيست و زن مي تواند بدون حضور مرد و با استناد به همان حق , خودش را مطلقه نمايد.

انصراف شوهر از اجراي مفاد گواهي عدم امكان سازش

اگر گواهي صادر شود اما شوهر براي اجراي صيغه طلاق در دقترخانه حاضر نشود و زن هم حق طلاق نداشته باشد , هيچ فردي و هيچ دادگاه و قانوني نمي تواند وي را ملزم به اجراي مفاد آن گواهي و صدور حكم طلاق كند.

حال اگر زن در هنگام ارجاع دادگاه به داوري , درخواست درج مفاد التزام به گواهي عدم امكان سازش را در حكم دادگاه بدهد يعني درخواست بدهد كه در هنگام ارجاع به داوري اگر گواهي صادر شد , دادگاه به زن به صورت مستقل حق طلاق بدهد كه اگر مرد در دفترخانه حاضر نشد زن بتواند خودش را مطلقه كند.

مدت اعتبار اين گواهي 

بايد بدانيد اين گواهي هم مانند خيلي از گواهي هاي ديگر زمان و اعتبار دارد و مدت اعتبار اين گواهي از زمان ابلاغ به هركدام از زن و شوهر كه درخواست داده اند تنها 3 ماه است.

بعد از صدور اين گواهي چه بايد كرد؟

بعد از اينكه اين گواهي صادر شد 3 ماه از زمان ابلاغ مهلت وجود دارد تا طرفين به دفترخانه طلاق براي اجراي صيغه طلاق مراجعه كنند و در صورتيكه هريك از زن يا مرد مراجعه نكند مهلتي ديگر به مدت حداكثر 1 ماه ديگر تعيين مي شود تا وي حاضر شود.

اگر زن در دفترخانه حاضر نشود , مرد مي تواند بدون حضور وي , زن را طلاق دهد و اعلام اين موضوع به زن از طريق دفترخانه طلاق انجام مي شود.

منبع :دادآور نسيم مهر



امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ ] [ ۰۹:۱۴:۴۱ ] [ دادينلي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 4
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی